Home / Beproefd binnen 17 casussen / Rubber- en kunststofindustrie

Rubber- en kunststofindustrie

Gemakkelijker naleven bespaart de industrie jaarlijks 2,5 miljoen euro. Ondernemers verstrekken nalevingsinformatie en ontvangen regelhulp.

Regeldruk in drie branches

Ondernemingen in de rubber- en kunststofindustrie ervaren regeldruk bij naleving van de Wet Milieubeheer. Om deze regeldruk te verminderen heeft een aantal ondernemingen en toezichthouders EUGO ontworpen, wat staat voor Efficiënte Uitwisseling van Gegevens tussen Organisaties. Een prototype van EUGO is in een proefopstelling niet alleen getest binnen de rubber- en kunststofindustrie, maar ook in de recreatie, de kinderopvang en door toezichthouders. De praktijktest is uitgevoerd met regelgeving uit verschillende wetsdomeinen.

Samenwerken in een virtueel kantoor

EUGO werkt als een virtueel kantoor. Ondernemers plaatsen in EUGO hun bedrijfsprofiel en nalevingsinformatie. Overheden plaatsen relevante voorschriften uit wet- en regelgeving, aangevuld met de voornaamste risico’s waarop inspecties letten. EUGO koppelt deze gegevens, zodat de ondernemer beter weet welke acties hij moet ondernemen om zich aan de regels te houden. Het systeem verschaft toezichthouders inzicht in de nalevingsinformatie, zodat zij op afstand kunnen inspecteren.

Resultaten overgedragen aan ketenpartners

Na de geslaagde praktijktest met EUGO hebben de brancheorganisaties zich uitgesproken voor verdere ontwikkeling van het concept in samenwerking met toezichthouders. Zij starten met het Ondernemingsdossier in de branches rubber- en kunststofindustrie en recreatie. Recente ontwikkelingen staan vermeld op de website van het Ondernemingsdossier.

Betrokken ketenpartners

Nieuwsarchief

Bedrijven kunnen tijd en geld besparen bij de naleving van wetten en regels door efficiënte informatie-uitwisseling met de overheid.

Ketenpartners uit de rubber- en kunststofindustrie, recreatie en kinderopvang voltooien Sggv-casus en gaan door met veelbelovende resultaten.