Vergunningversneller voor bouwprojecten

De aanvraag van omgevingsvergunningen is gemakkelijker geworden. Sinds januari kunnen vergunningaanvragers en vergunningverleners de aanvraag samen online voorbereiden via de Vergunningversneller.

De Vergunningversneller is ontwikkeld naar voorbeeld van de Voorbereidingsmodule, die als prototype is ontwikkeld en getest binnen de Sggv-casus Bouwen met winst. Door gebruik van de Vergunningversneller worden aanvragen sneller en beter voorbereid. De jaarlijkse besparing voor het bedrijfsleven kan oplopen tot circa 6 miljoen euro.

Bouwen met winst

De Vergunningversneller is een initiatief van de Stichting Bouwen met Winst. Het systeem is ontwikkeld en wordt beheerd door kennisplatform SBR. Het initiatief geniet de steun van Bouwend Nederland, Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten (BNA), NLingenieurs, Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers (NVB Bouw) en de Vereniging Stadswerk Nederland. Ook de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland ondersteunt het intitiatief.